10 Ιουλίου 2014

Λεμονάδα (Ανθούλας)

Ένα δροσιστικό ποτό που ταιριάζει με την καλοκαιρινή ζέστη αν και, τα λεμόνια δεν είναι της εποχής. Ένα εύκολο σπιτικό αναψυκτικό που το φτιάχνω και το κρατάω σε μπουκάλια στο ψυγείο για όποτε το  θελήσω (δεν είναι δηλαδή άμεσης κατανάλωσης) που την έχω απ' την ανιψιά μου, την Ανθούλα.

Υλικά

1 κ. ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
3 ποτήρια χυμό λεμονιού
ξύσμα από φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

Βράζω το νερό με τη ζάχαρη ώσπου να δέσει σε σιρόπι και προσθέτω το ξύσμα σε τούλι για μυρωδιά. Βγάζω το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει πολύ καλά. Προσθέτω το χυμό και το διατηρώ σε ψυγείο για πολύ καιρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.