09 Νοεμβρίου 2014

Κοτόπουλο με ουίσκι

Πριν λίγο καιρό είχα βάλει ένα χιουμοριστικό μέιλ κι η Μαρία μ' έκραξε. Παρόλ' αυτά εγώ θα το επιχειρήσω ξανά. Μιας και αύριο έχω γενέθλια λέω να κεράσω κάτι: μια συνταγή για πλάκα. Κι αυτή την είχα πάρει κάποια στιγμή με μέιλ (και μάλιστα πάνω από μια φορές) αλλά πού να ψάξω να τη βρω τώρα. Δύσκολο. Έτσι προσέφυγα στο θείο Γκούγκλη. Και βέβαια τη βρήκα σε αρκετές παραλλαγές. Σε ειδησιογραφικό σάιτ(!), στη Φρικηπαίδεια ή σε σάιτ με ανέκδοτα κι αλλού. Το έφτιαξα στο στυλ μου (κάπως) και το παρουσιάζω. Καλή όρεξη.
(Η παραπάνω φωτογραφία δεν έχει καμιά σχέση με τη σημερινή "συνταγή". Απλά, μ' άρεσε. Δεν είναι από κάπου στην Αγγλία ή τη Γερμανία κλπ. Το βλέπω καθημερινά απ' το παράθυρό μου.)

Υλικά

1 κοτόπουλο 1.200 γρ.
200 γρ. μπέικον
αλάτι
πιπέρι
1 μπουκάλι ουίσκι
λάδι
1 βάζο μαγιονέζα

Εκτέλεση

Τυλίξτε το κοτόπουλο με τις λωρίδες μπέικον, αλατοπιπερώστε, και ρίξτε μία υποψία ελαιόλαδου.
Προθερμάνετε τον φούρνο σε μεσαία θερμοκρασία, (220° βαθμοί ή θερμοστάτης στο 5 ) για 10 λεπτά.
Σερβιριστείτε ένα ποτήρι ουίσκι και πιείτε το.
Βάλτε το κοτόπουλο στον φούρνο αφού πρώτα το τοποθετήσετε σε κατάλληλο σκεύος.
Βάλτε και πιείτε ακόμα ένα ποτήρι ουίσκι. Επαναλάβατε αυτό το βήμα άλλες δυο φορές.
Μετά από ένα τέταρτο φουρνίστε το άνοιγμα για να επιγλείψετε το κλείσιμο του ψητόπουλου.
Λιάστε ξανά το ουικάλι του μπίσκη και καπιατήτε μια καλή λουγία.
Μετά από ένα κετα.. όχι πέταρτο της ώρας, αργότερα τέλος πάτνων .... κλιτρίστε μέχρι τον μπούρνο ανοίφτε την χόρτα, ξεγυρνίστε, απαναδονήστε βάλτε τέλος πάντων το φωτόπουλο απ' την άλλη.
Καφήστε σε μια λωκο καλέκρα και καβετάστε κανα'δυό φατήρια κίσκη αμόκα.
Νύστε, λύστε ψήστε το κουφόλουπο για μισή φώρα ακόμα .
3 λοτήρια αρφότερα...
Ζαμέψτε το γατόπουλο από χάμω, (έπεσε το μακαλισμένο), καφαρίστε το, και γάλτε το σε μιάτο.
Φτάτε τα κούτρα σας από το νέσιμο στο κάτωμα απ' τα γάδια που μύθικαν στα κλαπάκια της μουζίνας,
Μην αποχειραχθήτε να κησωθείτε, μια φαρά είμαστε εδώ μάτω απομελειώστε το δουκάλι του ρίσκι.
Αργόμπερα σαρθήτε ως το κρεμάτι και κοιθωμήτε ως το χρωί.

Την επόμενη μέρα, πάρτε ένα άλκα σέλτζερ. Πηγαίνετε να φάτε κρύο κοτόπουλο με μαγιονέζα και καθαρίστε το μπουρδέλο που δημιουργήσατε στην κουζίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.