05 Φεβρουαρίου 2015

Σουφλέ Ζυμαρικών

Σιγά δηλαδή. Και σε τι διαφέρει απ' τα μακαρόνια της τεμπέλας; Ελάχιστα. Απλά εδώ τα ζυμαρικά είναι βρασμένα από πριν. Και γιατί; Πιο εύκολα είναι και δεν θεωρώ το αποτέλεσμα κάτι το διαφορετικό, Τότε γιατί το παρουσιάζω; Γιατί προχθές ο Δημήτρης σκέφτηκε σουφλέ κι έριξα μια ματιά στα αρχεία μου. Το βρήκα το σύγκρινα, έφτιαξα τεμπέλα αλλά είπα πως ευκαιρία να βάλω και το σουφλέ για όποιον προτιμάει κάτι πιο κλασικό :) Για βάση εδώ προτείνονται οι χυλοπίτες.

Υλικά

1 πακέτο χυλοπίτες
400 γρ. ποικιλία τυριών τριμμένα (εντάμ, κεφαλοτύρι, κασέρι, παρμεζάνα)
200 γρ. ζαμπόν
100 γρ. μπέικον
100 γρ. γάλα εβαπορέ πολύ κρύο

Εκτέλεση

Βράζω τις χυλοπίτες για 12’ και τις βάζω σε ταψί: μια στρώση ζυμαρικά μια στρώση τυρί και ζαμπόν. Χτυπάω το γάλα καλά ώσπου να γίνει σαν αφρός και το ρίχνω από πάνω. Τα ψήνω σε μέτριο φούρνο για 35 – 40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.