20 Ιουνίου 2015

Κρέμα

Για τις κρέμες έγραφα στο προηγούμενο. Έβαλα τη μία, να βάλω και την άλλη που είχα στη συλλογή, μόνο που αυτή δεν την έφτιαξα να έχω φωτογραφία :)

Υλικά

6 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές κορνφλάουρ (ή νισιστέ ή άνθος αραβοσίτου ή όπως αλλιώς το λέει ο καθένας)
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια γάλα
2 κρόκους χτυπημένους καλά

Εκτέλεση

Διαλύω το κορνφλάουρ και τη βανίλια ή το κακάο ανακατεμένα σε λίγο από το γάλα (κρύο). Βάζω το υπόλοιπο γάλα να βράσει και καυτό όπως είναι, το προσθέτω λίγο – λίγο στο λιωμένο κορνφλάουρ. Βάζω το μείγμα στη φωτιά μέχρι ν’ αρχίσει να πήζει και το σερβίρω σε μπολάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.