26 Ιουλίου 2015

Μύδια τηγανητά

Στο χωριό μου παλιά φτιάχναμε τηγανητά τα χτένια. Καταπληκτικός ουζομεζές (κυρίως) αλλά σαν φαγητό. Αλλά γιατί όχι και τα μύδια που είναι παρόμοια; Έτσι, αποφάσισα να τα δοκιμάσω. Και τ' αποτέλεσμα μ' άρεσε. Εννοείται πως μιλάμε για το μέσα μόνο, την ψίχα. Αν θέλεις με το όστρακο δεν τα τηγανίζεις. Τα αχνίζεις.

Υλικά

500 γρ. μύδια καθαρισμένα (ψίχα)
λάδι για το τηγάνισμα

Για το χυλό

1 αυγό
100 γρ. γάλα
2 κουταλιές λάδι
50 γρ νερό
250 γρ. αλεύρι (ή όσο χρειαστεί)
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Χτυπάω τα υλικά για το χυλό. Πρέπει να είναι παχύς, για να στέκεται πάνω στα μύδια. Το κανονίζω με το αλεύρι. Τον αφήνω για μισή ώρα περίπου.
Ρίχνω τα μύδια στο μπολ με τον χυλό και τ' ανακατεύω. Βάζω το λάδι στη φωτιά κι όταν κάψει παίρνω μ' ένα κουτάλι ένα - ένα τα μύδια, με λίγο χυλό κάθε φορά και τα τηγανίζω.
Τα βγάζω σε πιατέλα που την έχω στρώσει με απορροφητικό χαρτί. Τ' αφήνω να στραγγίξουν τα λάδια τους και τα σερβίρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.