Τώρα που έψαχνα για κάνα κέικ να φτιάξω, το θυμηθήκαμε.
Υλικά
100 γρ. Βούτυρο2 αυγά
250 ml γάλα
250 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι σόδα
225 γρ. αλεύρι
50 γρ. κακάο
Προαιρετικά μερέντα, φέτες μανταρίνι ή πορτοκάλι
Εκτέλεση
Ανακατεύω σ’ ένα μικρό μπολ το αλεύρι, τη σόδα και το κακάο μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο (καφετί) (ή τα κοσκινίζω όλα μαζί). Σ’ ένα μεγάλο μπολ ρίχνω το βούτυρο με τη μισή ζάχαρη και τα χτυπάω μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο. Προσθέτω ένα – ένα τ’ αυγά και την υπόλοιπη ζάχαρη ανακατεύοντας. Ρίχνω το γάλα και το καφέ μείγμα και χτυπάω καλά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Το αδειάζω σε μια φόρμα, και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για μια ώρα.Όταν βγει από το φούρνο το σερβίρω αφού κρυώσει.
Μπορώ να το αλείψω με μερέντα και να το στολίσω με φέτες μανταρίνι ή πορτοκάλι.
Επειδή δεν είχα αρκετά μικρό ταψί, έφτιαξα μιάμιση δόση.
Να σημειώσω πως το αποτέλεσμα είναι ένα γλυκό σαν σφουγγάρι. Και το μπόλικο κακάο που έχει του δίνει μια πικράδα. Για όποιον το θέλει πιο γλυκό, δεν έχει παρά να αυξήσει την άχνη (αλλά όχι και πολύ γιατί δίνει μπόλικη γλύκα.
Μπορεί να μπει και η μερέντα που θα του δώσει επιπλέον γλύκα.
ΑπάντησηΔιαγραφή