09 Αυγούστου 2015

Μελιτζανοκεφτέδες

Πολλές φορές είχα δοκιμάσει μελιτζανοκεφτέδες σε μαγαζιά, για μεζέ. Κάποια στιγμή αποφάσισα να τους φτιάξω. Είχα συνταγή. Την ακολούθησα (μαζί με τη Μαρία βέβαια) και τους έφτιαξα και στο σπίτι. Υπέροχοι βγήκανε.

Υλικά

2 φλιτζάνια πολτό μελιτζάνας (3 - 4 μελιτζάνες)
1 ½ φλιτζάνια περίπου ψίχα ψωμιού
½ φλιτζάνι τυρί τριμμένο
2 αυγά
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένος
1 κουταλιά κρεμμύδι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
κύμινο
παξιμάδι τριμμένο

Εκτέλεση

Διαλέγω μελιτζάνες με ψαχνό και όχι με σπόρους. Τις καθαρίζω τις πλένω και τις ψήνω σε δυνατό φούρνο (στο γκριλ) ή αλλιώς τις ρίχνω σε αλατισμένο νερό που βράζει αφού τις τρυπήσω σε 2-3 μέρη με πιρούνι. Όταν ψηθούν (ή βράσουν πρώτα τις στραγγίζω καλά), τις ξεφλουδίζω και τις λιώνω τελείως (για δυο λεφτά στο μούλτι γίνονται αλοιφή). Ανακατεύω υπολογίζοντας τα υλικά σύμφωνα με την παραπάνω αναλογία. Τα ζυμώνω όλα μαζί, παίρνω με το κουτάλι λίγο από το μείγμα και το ρίχνω σε παξιμάδι τριμμένο, το τυλίγω σ' αυτό και τηγανίζω τους κεφτέδες μου μέχρι να ροδοψηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.