Πιροσκί έχω ξαναβάλει. Τότε ήταν
της γιαγιάς Κεράσας, αυτά είναι του Γιώργου. Εκείνα ήταν με πατάτα, κλασσικά δηλαδή, αυτά είναι με λουκανικάκι. Επίσης στη ζύμη προβλέπονται αυγά. Γούστα είν' αυτά :)
Υλικά
1 φακελάκι μαγιά
4 φλιτζάνια αλεύρι
¾ φλιτζανιού γάλα χλιαρό
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
2 αυγά
30 – 35 λουκανικάκια Φραγκφούρτης
Εκτέλεση
Ανακατεύω τα υλικά να γίνει μια ζύμη σχετικά σφιχτή. Αχνίζω τα λουκάνικα (να ζεσταθούν αρκετά για να βοηθηθεί και η ζύμη να φουσκώσει). Τυλίγω κάθε λουκανικάκι σε αρκετή ζύμη και τοποθετώ τα πιροσκί σε αλευρωμένη πετσέτα να φουσκώσουν. Τα τηγανίζω σε καυτό λάδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.