21 Απριλίου 2016

Κέικ Καρότου Κικής

Μετά τα κουλούρια, σειρά έχουν τα κέικ. Που κι απ' αυτά έχω αρκετά. Για σήμερα ένα κέικ με καρότο.

Υλικά

1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο (ή μαργαρίνη)
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι καρότο
1 φλιτζάνι καρύδια
1½ φλιτζάνι φαρίνα (ή αλεύρι + Μπέικιν πάουντερ)
4 - 5 αυγά
1 βανίλια ή ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Χτυπάω το λάδι, τη ζάχαρη, τα αυγά (ένα - ένα), τη βανίλια και το αλεύρι στο μίξερ. Προσθέτω τα καρύδια και το καρότο. Βουτυρώνω τη φόρμα και την αλευρώνω. Το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο (στους 180° - 200° C) για 45’. Σβήνω το φούρνο, αλλά αφήνω μέσα το κέικ ακόμα ένα τέταρτο αν στραγγίξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.