23 Απριλίου 2016

Κέικ καρότου (ή κολοκύθας)

Δεύτερο κέικ με καρότο. Με κρέμα από πάνω, πιο βαρύ πράγμα το σημερινό!

Υλικά

3 φλιτζάνια ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνια καλαμποκέλαιο
8 αυγά
4 κουταλάκια κανέλλα
4 φλιτζάνια τριμμένα ωμά καρότα ή κόκκινη κολοκύθα
4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια σόδα
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ φλιτζάνι καρυδόψιχα (προαιρετική)
1 μικρή κονσέρβα ανανά, στραγγισμένη καλά

Για από πάνω

150 γρ. τυρί κρέμα (Philadelphia)
1 μεγάλη κουταλιά μαργαρίνη
3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
λίγη καρύδα και τριμμένα καρύδια για διακόσμηση

Εκτέλεση

Χτυπάω το λάδι με τη ζάχαρη και ακολούθως προσθέτω ένα-ένα τα αυγά. Στη συνέχεια προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά. Στρώνω σε ταψί No 34 αντικολλητικό χαρτί και ρίχνω μέσα τον πολτό του κέικ. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C στον αέρα για περισσότερο από μια ώρα. Βυθίζω τη στεγνή λάμα ενός μαχαιριού στο γλυκό και αν βγει στεγνή σημαίνει ότι το κέικ είναι ψημένο. Χτυπάω τα τρία πρώτα υλικά του Topping στο blender και τα απλώνω στο γλυκό, όσο είναι ακόμη ζεστό. Πασπαλίζω με την καρύδα και τα καρύδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.