07 Μαΐου 2016

Κέικ

Άλλο ένα απλό και κλασικό κέικ. Χωρίς κάτι το ιδιαίτερο.

Υλικά

150 γρ. βούτυρο
300 γρ. ζάχαρη
300 γρ. ζωμό πορτοκαλιού
600 γρ. αλεύρι
λίγη σόδα
1 φλιτζανάκι κονιάκ
4 αυγά

Εκτέλεση

Ανακατεύω σε μια λεκάνη τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και προσθέτω το βούτυρο. Τα δουλεύω καλά και στη συνέχεια προσθέτω το γάλα και τα ασπράδια χτυπημένα καλά σε μαρέγκα. Ρίχνω το αλεύρι και βάζω το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα. Το ψήνω περίπου μια ώρα. Αν θέλω, όταν ψηθεί, το πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη ή το περιχύνω με λίγο σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.