06 Ιουνίου 2016

Κρέμα καραμελέ Κατερίνας

Μετά την καραμελέ που έβαλα προχτές, να βάλω ακόμα μία. Παρόμοια αυτή αλλά σε παραλλαγή της Κατερίνας που αντί να παιδεύεσαι σε μπεν μαρί, τη βάζεις στο φούρνο και ξεμπερδεύεις :)

Υλικά

1 κιλό γάλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
6 αυγά
3 χαρτάκια βανίλια

Για την καραμέλα

1 φλιτζάνι ζάχαρη
¼ φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Φτιάχνω την καραμέλα βάζοντας σε τηγάνι τη ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι μέχρι να καεί (να ξανθύνει). Την χύνω στον πάτο της φόρμας που θα χρησιμοποιήσω.
Βάζω στη φωτιά το γάλα να κάψει χωρίς να βράσει. Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη, τη βανίλια προσθέτοντας λίγο – λίγο το γάλα καυτό. Τα χτυπάω μέχρι να ενωθούν καλά και ύστερα τα αδειάζω μέσα στη φόρμα (ή 15 περίπου φορμάκια).
Βάζω σ’ ένα ταψάκι νερό τόσο όσο να φτάνει λίγο πιο κάτω από κει που τελειώνει η κρέμα, τοποθετώ τη φόρμα μέσα και τα ψήνω σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου. Όταν κρυώσει η φόρμα τη βάζω στο ψυγείο.
Σερβίρω ξεφρμάροντας την τελευταία στιγμή (περνώντας αν χρειάζεται ένα μαχαιράκι στα χείλη της φόρμας) και αφήνοντας να γλιστρήσει η κρέμα σε πιατέλα (ή πιατάκι αν είναι σε φορμάκια).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.