16 Ιουνίου 2016

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Πανεύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο, έτοιμη σε 10΄ για το φούρνο! Τη βρήκα πρόσφατα και μ' άρεσε κι είπα να τη δοκιμάσω. Κι έγινε πράγματι νόστιμη και πολύ γρήγορη. Μου θύμισε αρκετά την Κιτσόπιτα αν και μου ξέφυγε λίγο το μοσχοκάρυδο :(

Υλικά

200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή αλεύρι και μισή κουταλιά μπέικιν πάουντερ)
300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
1 αβγό
1 κουταλιά βούτυρο λιωμένο + βούτυρο για το ταψί
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό [200 γρ]
120 ml γάλα
πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Βάζω το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, ανοίγω μια τρύπα στη μέση και σιγά-σιγά προσθέτω σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνω το μείγμα. Τελειώνω με το μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύω καλά.
Αδειάζω το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχω αλείψει καλά με βούτυρο (ή μαργαρίνη) και ψήνω την πίτα μου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
Τρώγεται ζεστή (όταν μείνει πέφτει).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.