14 Ιουλίου 2016

Σαρδέλες στο κληματόφυλλο

Οι σαρδέλες είναι ψάρι για όλο σχεδόν το χρόνο και μάλιστα ιδιαίτερα ωφέλιμο αφού έχει τα περίφημα Ω3 λιπαρά. Όμως το καλοκαίρι τρώγονται ένα παραπάνω. Τα κληματόφυλλα πάλι, τα βρίσκουμε την άνοιξη άντε αρχές καλοκαιριού οπότε προλαβαίνει κανείς ακόμα για το συγκεκριμένο μεζέ. Όχι δηλαδή πως δεν τρώγονται και σαν κανονικό φαγητό. αλλά μιας και το κληματόφυλλο δίνει ένα ιδιαίτερο ξυνούτσικο τόνο, είναι και νοστιμότατος μεζές :)

Υλικά

1 κιλό σαρδέλες
αντίστοιχο αριθμό κληματόφυλλα

Για τη μαρινάδα

αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
χυμό από 2 λεμόνια
λάδι

Εκτέλεση

Καθαρίζω τις σαρδέλες χωρίς να βγάζω τα κεφάλια και τις ουρές. Τις βάζω στη μαρινάδα. Ζεματάω τα κληματόφυλλα και τυλίγω μια σαρδέλα στο καθένα και τις ψήνω στα κάρβουνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.