17 Μαρτίου 2017

Κρέπες 3

Υλικά (Περίπου 10 μικρές)

3 αυγά
0,25 λίτρο γάλα
3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο (+ λίγο για το τηγάνι)
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλιά ζάχαρη
¼ κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση

Χτυπώ όλα τα υλικά στο μπλέντερ να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Σκεπάζω με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 15’ τουλάχιστον. Βουτυρώνω ελαφριά ένα τηγάνι 18 εκ. και το ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά. Ρίχνω 2 κουταλιές απ’ το μείγμα και γυρίζω το τηγάνι να πάει παντού. Ψήνω μέχρι η άκρη της κρέπας να πάρει λίγο χρώμα (για 1’ περίπου). Ανασηκώνω την κρέπα με μια σπάτουλα, την αναποδογυρίζω και ψήνω για ½’ ακόμα. Τη μεταφέρω σε μια πιατέλα, σκουπίζω με χαρτί κουζίνας το τηγάνι, το βουτυρώνω ελαφρά και επαναλαμβάνω.

Άλλος τρόπος; Να έχουμε κρεπιέρα οπότε τα πράγματα είναι πιο απλά. Ούτε βουτυρώματαούτε σκουπίσματα :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.